Таланти на Спартак 1919 блестят при победа на националния отбор

Играчите на плевенския тим допринесоха за победата на България над Словакия

Българския национален отбор до 16г. победи с 2:1 връстниците си от Словакия, като четирима играчи на Спартак 1919 взеха участие в мача, съобщават от клуба.

Красимир Тодоров започна срещата и на два пъти застраши вратата на гостите. При втория му изстрел, вратарят много трудно изби топката в корнер. При последвалия корнер, лъвовете откриха резултата. До полувремето топката се задържаше предимно в средата на терена и поолжения липсваха.

На почивката влезнаха в игра Георги Радев и Теодор Георгиев. С трима играчи от Спартак 1919, българите направиха няколко много опасни атаки, предимно по левия фланг, където се намираха "гладиаторите". В една от атаките Теодор Георгиев бе добре изведен, плеймейкърът върна топката удобно към Димитър Иванов, който с удар от около 20 метра вкара второто попадение за България. В 55-тата минута Йордан Желев замени Красимир Тодоров. Желев на два пъти се размина с центрирания, от които можеше да се разпише, но и двата пъти топката бе пратена неточно. В самия край на срещата при резултат 2:1, Георги Радев спря навлизащия нападател на Словаците и предотврати сигурен гол.

Така, със солидно участие, играчите на Спартак 1919 допринесоха за победата на България над Словакия.

Следващият двубой между двата отбора е в четвъртък от 10.00 часа, а следващата седмица тимът гостува за две контролни срещи с Черна Гора