ОДМВР - Плевен с подробности по случая с хванатия да полива плантация с канабис кандидат-кмет

Уведомен е районен прокурор за престъпление по чл.354 в от НК

На 17 септември е проведена специализирана полицейска операция от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР - Плевен и РУ-Долни Дъбник, съобщават от ОДМВР.

В 19,30 часа на границите на землищата на  село Староселци и село Долни Луковит в широколистна гора се задържани в момент на полагане на грижи - поливане на 117 растения от рода на конопа 28-годишен и 16-годишен, и двамата от село Староселци. На място са установени и вегетационно развити и направили съцветия с различен диаметър. Растенията са засети на площ от 90 кв.м и са с различна височина от 1 м. до 1.50 м. В непосредствена близост в лек автомобил „БМВ“ са открити пет бели пластмасови туби с вместимост по 20 л. и 8 туби с вместимост по 10 литра, с жълта течност /тор/, мобилен телефон и сумата от 800 лева. Растенията са отрязани в основанието на стеблото и иззети. Назначена е физико химична експертиза.

Двамата са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е районен прокурор за престъпление по чл.354 в от НК. По образуваното досъдебно производство работата продължава.

В Плевенско хванаха кандидат-кмет да полива плантация с канабис