Спортисти, представители на институции и ученици уважиха премиерата на филма "#Агресия"

Филмът се реализира от асоциация „Докосни дъгата“, ММС и БНТ по проекта „Младите хора - Бъдещето на България - заедно срещу агресията”

В Музей на спорта, Национален стадион "Васил Левски", се състоя премиерата на документалния филм „#Агресия”, който се реализира от асоциация "Докосни дъгата", ММС и БНТ по проекта „Младите хора - Бъдещето на България - заедно срещу агресията”. Лентата представя един от основните проблеми при подрастващите и методите за превенция. В документалната лента участват президентът на БФ Бокс Красимир Инински, боксьорите Даниел Асенов и Станимира Петрова, баскетболистът Асен Великов, тенисистът Димитр Кузманов, играчи от младежкия национален отбор по футбол, както и треньорът им Александър Димитров, ученици от СУ "Иван Вазов" - Плевен, рапърът Устата и др. Във филма на режисьора Еленко Касалийски, с призив за спиране на агресията, се включва и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов и главният секретар на ММС Асен Марков бяха сред официалните гости на премиерата на филма „#Агресия“. Събитието уважиха още д-р Татяна Предова, психолог и държавен експерт в Дирекция „Приобщаващо образование“ в Министерството на образованието и науката, председателят на Сдружението на жените военнослужещи полковник Невяна Митева, спортисти, представители на институции и ученици.

Лентата бе посрещната радушно от присъстващите, а след нейната премиера, се заформи ползотворен дебат относно посланията, които "#Агресия"  отправя. Д-р Денислава Ангелова, председател на асоциация "Докосни дъгата", сподели, че филмът ще бъде показан по БНТ на 12 октомври, след което тръгва на обиколка из училищата в страната. Идеята е "#Агресия“ да покаже на подрастващите, че агресията унищожава свободата, както и да напомни за ролята на семейството, училището и спорта като възпитателен фактор във формирането на личността и подготовката за живот в обществото на всеки един млад човек.

"#Агресия“ е реализиран по идея на асоциация „Докосни дъгата“ и финансиран от ММС по Националната програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10А от Закона за хазарта. Пред гостите на събитието зам.-министър Николай Павлов заяви, че ММС работи усилено върху проблемната тема с агресивното поведение и различните форми на зависимости сред младите хора на възраст от 15 до 29 години. „От 2017-та година до днес са финансирани над 180 проекта на младежки организации и спортни клубове. Реализирани са над 300 кампании на местно и национално ниво, които достигат до максимален брой млади хора“, разясни Павлов преди премиерата.