Есенно равноденствие – завърта се колелото на живота

Два пъти през годината става изравняване на деня и нощта – през пролетта и есента, затова ги наричаме равноденствия. Докато при пролетното равноденствие природата се хармонизира и събужда за нов живот, сега тя се готви за почивка, защото слънчевата мощ намалява и тъмнината преобладава над този годишен цикъл.

Есенното равноденствие тази година настъпва на 23 септември в 10:50ч. Времето на падащите листа, пише tribune.bg. Първият период на есента, когато всичко в природата започва да забавя своя ритъм и се прибира в себе си, готвейки се за сезона на съня и обновлението, което предстои.

След есенното равноденствие нощта постепенно ще стане по-дълга от деня. В древността този момент е било време на благодарност и признателност за реколтата, събрана от плодоносните месеци на годината.

В деня на есенното равноденствие трябва да посетите дома на родителите си, следователно децата, вземайки лакомства и подаръци, отиват в дома си. Хубаво е да се изпече домашен хляб и да се сподели между членовете на семейството. Ако трапезата е бедна, се счита за лоша поличба, означава, че цялата година ще бъде гладна и всичко постоянно ще се пропуска. Когато трапезата е богата, това означава, че цялата следваща година ще бъде пълна.

В деня на равноденствието можете да възстановите своята енергия и сила чрез следния ритуал:

Спиралата на живота

Необходимо е да нарисувате спирала в пясъка или на земята или чрез много запалени свещи. След това застанете в центъра на спиралата и си представете как изчезвате и след това отново се появявате. Изразете своята благодарност и радост към Вселената за всички добри постижения и успехи, които сте имали, дори най-незначителните. Представете си, че над вас стои Бог или Висша сила, която протяга ръка над главата ви и ви благославя. Над вас се спуска и ви обгръща златиста светлина. Пожелайте си здраве, щастие и любов! В края на ритуала излезте от спиралата.

С помощта на този обред можете да се отървете от стари проблеми, да получите нови възможности за растеж и да постигнете целите си.

Другото, което трябва да направите, е да извършите генерално почистване, както и да се отървете от всичко, което е излишно, да почистите къщата от негативизъм. Не носете стари неща със себе си в новия период. Това е време на пречистване, корекция, промяна и щастие.

Може да направите медитация (ако е възможно в часа на настъпването на равноденствието, ако не – може и през целия ден). Представяйте си само хубави неща, които искате да ви се случат.

Щастливо равноденствие!