Мирослав Петров: Плевен заслужава деен кмет с ясна визия за бъдещето

Това каза днес кандидатът за кмет на Плевен от ГЕРБ

Плевен заслужава деен, проактивен кмет, с ясна визия за бъдещето и добра работа както с органите на местна власт, така и с българското правителство. Това каза днес кандидатът за кмет на Плевен от ГЕРБ Мирослав Петров, който, заедно с кандидатската листа за общински съветници, официално бе представен от общинското ръководство на партията на пресконференция днес. Своята подкрепа към успешния екип на ГЕРБ, с който партията поема ясен и открит ангажимент към гражданите на Плевен и малките населени места в общината, изразиха и народните представители от ПГ на ПП ГЕРБ – Владислав Николов и Ралица Добрева, които присъстваха на срещата с журналистите.

С акценти от житейския и професионален път на кандидата за кмет на Плевен и водач на листата за общински съветници на ГЕРБ – Плевен Мирослав Петров и листата за местния парламент общинският ръководител на партията Петя Василева представи отборът, с който ГЕРБ влиза в надпреварата на идеи и концепции за развитието на общината и подобряване живота на хората.

В представянето на визията са за бъдещето управление на община Плевен кандидатът за кмет от ГЕРБ Мирослав Петров маркира няколко важни приоритета, които ще изведат града и общината на водещите позиции в икономическо и социално отношение. Изграждането на АМ „Хемус”, осигуряването на пътна свързаност, работа по карготерминал на територията на областта заемат водещи позиции в концепцията на Петров като бъдещ кмет на Плевен от ГЕРБ. Според него това ще доведе до по-голям инвеститорски интерес, сериозно раздвижване на пазара на труда и възнагражденията на плевенчани. „При средни нива на усвояемост на евросредства в национален мащаб от 2-3000 евро на жител, в Плевен говорим за едва 400 – 500 евро на глава от населението”, посочи Мирослав Петров. Той обърна внимание, че при настоящото управление на Плевен, общината е в „дълг” към малките населени места. Нещо, което господин Петров и екипът решително ще променят, ако получат доверието на хората на 27-ми септември. В представянето на визията си за Плевен кандидатът за кмет на Плевен от ГЕРБ Мирослав Петров говори още за изграждането на удобна и приятна градска среда, за рестартиране на важни спортни обекти като спортната зала и стадиона, така че Плевен да бъде възстановен и като един спортен град. Петров бе категоричен, че ще подкрепя всяка добра идея в сферата на развитие на медицинския мениджмънт, образование и услуги, защото градът ни успешно защитава своя имидж на медицински и образователен център в Северна България.
В представянето на листата за общински съветници общинският ръководител на ГЕРБ Петя Василева подчерта, че листата е представена от хора с утвърден професионален имидж, с опит и добри идеи. Василева посочи, че е търсено и постигнато също добро представяне на половете и приемственост между опита и младежкия ентусиазъм. Тя изтъкна, че общинските съветници на ГЕРБ в предходния състав на местния парламент са били най-активни, по тяхно предложение са били приети три нови наредби, което показва подготвеност, професионален подход и консенсусност в работата им и предлаганите за гласуване текстове.

От ГЕРБ заявиха, че ще продължат да водят позитивна кампания, основаваща се на ясна визия за управленския подход в управлението на Плевен и общината. „Парите не правят кампания. Контактът с хората го прави”, категорична бе тя.

"Винаги сме били близо до хората, до техните проблеми и това са взаимоотношения на доверие, градени години наред. Вярвам, че на местните избори след месец ще победи най-добрият. А за нас това е кметът от ГЕРБ – Мирослав Петров и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ”, обобщи народният представител Владислав Николов.