Легендарният Йордан Йовчев откри в Плевен професионална площадка за стрийт фитнес

Йордан Грижов - най-младият сред общинските съветници в Плевен, e един от инициаторите на идеята за спортното съоръжение

В присъствието на легендата на българската спортна гимнастика Йордан Йовчев, председателят на Общинския съвет Мартин Митев, на Йордан Грижов - най-младият сред общинските съветници в Плевен и един от инициаторите на идеята за спортното съоръжение, много приятели на спорта, в Плевен бе открита първата професионална площадка за стрийт фитнес. Съоръжението се намира в парк „Десети декември“ и на практика вече се ползва активно от плевенчани. Изграждането на площадката е по идея на Йордан Йовчев и стана възможно след пълната подкрепа от страна на местната власт, съобщават от пресцентъра на ОбС.

„Всичко започна преди около година, когато с нас се свърза г-н Йордан Йовчев. Той сподели за многократните си разговори с младежи от Плевен, които имат огромното желание в града ни да бъде изградена професионална площадка за стрийт фитнес. В Плевен оценихме идеята и включихме площадката в Общинската инвестиционна програма, приета от Общинския съвет като част от бюджета на Общината за 2019 година“, припомни днес председателят на местния парламент Мартин Митев. Той отбеляза, че в суматохата от ежедневните ангажименти, е забравена една стара и много вярна максима, а тя е, че: "Здравият дух пребивава в здраво тяло...". „Масово нямаме време за спорт. Забравяме и още нещо важно, а то е, че доброто здраве е свързано с движението. Затова за мен е удоволствие днес в Плевен да поставим успешен финал на няколкомесечните ни усилия, довели в крайна сметка до желаното - Плевен и младите хора в нашия град да имат своята професионална площадка за стрийт фитнес. Тази площадка е за всички тях и ще се радвам да я виждаме винаги пълна“, пожела Мартин Митев. Той благодари на Йордан Йовчев за инициативата и посочи, че в лицето на спортната ни легенда Плевен има един добър приятел. 

Самият Йордан Йовчев лично следеше реализацията на проекта в Плевен през цялата време. На откриването на площадката днес той обеща през пролетта Плевен да бъде и домакин на кръг от националния шампионат по стрийт фитнес на България. „Не мога да пренебрегна усилията на Общината да имаме едно такова съоръжение, както и усилията им за развитието на стрийт фитнеса тук. Тенденциите на Международния олимпийски комитет са да се поощрява спорт в отворена среда.“, обърна се към присъстващите спортната легенда.

Откриването на площадката бе съпроводено и с атрактивна демонстрация от световната шампионка в лека категория по стрийт фитнес 18-годишната Цвети Станева и 14-годишната Жасмина Бояджиева, която е вицешампионка. Добра физическа форма демонстрираха и младежи от Плевен, запалени по този спорт.