Тихомир Иванов замина за Световното първенство в Доха

Все още се надявам аз да съм изненадата, сподели плевенчанинът

Тихомир Иванов замина днес с първата група български атлети за Световното първенство в Доха (27 септември - 6 октомври). Световният студентски шампион се чувства отлично и се надява на силно представяне в Катар. Той проведе последната част от подготовката си на лагер в Испания.

"Лагерът в Испания се получи добре. Отидохме да тренираме на топло. Условията не бяха сравнително близки до тези в Доха, имаше едни 10 градуса разлика в температурата. Влажността беше горе-долу една й съща, така че мисля, че това ще окаже влияние. Направихме няколко хубави скокови тренировки и поработихме върху някои технически елементи”, каза пред Sportal.bg Иванов.

Плевенчанинът, който през този сезон има 2.30 метра и завръши трети във финала на Диамантената лига, е нетърпелив за участието си на най-големия атлетически форум за годината. “Радвам се, че ще участвам на Световното първенство, чувствам се добре. Нямам търпение. Последните няколко дни започна да настъпва притеснението преди състезанието, но мисля, че това е нормално. Подготвен съм и се надявам да реализирам един хубав резултат. Все още се надявам аз да съм изненадата. Направих няколко старта с повечето от състезателите и не очаквам нещо кой знае какво. Пак сме равностойни. Важно е кой ще издържи психически и да реализира резултат от първи опит, защото това е много важно.”