Журналистът Георги Стоянов представи пред ученици в Пордим книгата си "Останете живи"

В СУ "Свети Свети Кирил и Методий" дискутираха поведението на учениците като участници в пътното движение

"Останете живи" с представяне и в СУ "Свети Свети Кирил и Методий" гр. Пордим - книгата вече е част от библиотеката на училището. Навръх Европейския ден без загинали на пътя авторът и издател на четивото, посветено на каузата да се спре войната по пътищата - Георги Стоянов, поговори с учениците и за поведението им като участници в пътното движение.

"Останете живи" поставя акцента върху човешкия фактор за войната по пътищата и разказва истории на хора, участвали или засегнати по един или друг начин от пътнотранспортно произшествие – участници в инциденти, свидетели на катастрофи, полицаи, близки и приятели на загинали и ранени, очевидци. Надеждата на автора Георги Стоянов е, че четейки историите младите българи ще се поставят на тяхното място и това ще им помогне да формират още сега своя инстинкт за самосъхранение, за да не станат част от черната статистика на загиналите, ранените или причинилите смърт на пътя.

Наред с истинските истории, които са събрани в изданието, Георги Стоянов предлага на читателите и статистически данни, показателни за тенденциите при пътнотранспортните произшествия, както и полезни за младите хора съвети за действие при катастрофи и за оказване на помощ на пострадали.

Кампанията "Останете живи" ще продължи през цялата учебна година, а информация за всички училища и градове, в които книгата предстои да бъде представена, може да намерите на официалната й фейсбук страница "Останете живи".Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"