Детелин Далаклиев зарадва около 150 деца в Плевен (Снимки)

Световният шампион гостува на "ОУ "Св. Климент Охридски" (Втора база) и обиколи класните стаи, за да поздрави всички ученици

Световният шампион по бокс Детелин Далаклиев направи посещение в едно от основните училища в Плевен - ОУ "Свети Климент Охридски" (Втора база). Поводът бе Европейския ден на спорта в училище.

Легендарният боксьор, придружаван от журналиста Георги Стоянов, който е автор на биографичната му книга, бе посрещнат с аплодисменти от малчуганите още пред входа на школото. Зам. директорът Анелия Петракиева благодари на гостите за визитата, след което учениците имаха възможност да задават въпроси на Детелин, свързани със спорта, кариерата му и школата, в която скоро ще започне да подготвя млади таланти. Именитият спортист отговори на всички питания и не пропусна да подчертае пред учениците, че трябва да бъдат добри, да слушат учителите и родителите си.

Детелин Далаклиев на гости на "ОУ "Св. Климент Охридски" (Втора база) - СНИМКИ

След това дойде най-дългоочакваният момент за малчуганите. Моментът, в който те получиха шанса да се докоснат до Детелин Далаклиев и да вземат автограф. Около 150 бяха учениците, които пожелаха да се снимат за спомен с него, а той от своя страна обиколи класните им стаи и зарадва всички до един.

Голяма част от децата обещаха на Детелин, че ще са сред първите, които ще се запишат в школата му, когато тя започне да функционира. А това ще се случи скоро.

"Подобни срещи носят само положителни емоции. Няма нищо по-хубаво от това да видиш  десетки усмихнати детски лица, да усетиш искрата в очите им. Надявам се, че съм успял да ги запаля да дойдат в залата и изобщо да започнат да спортуват. Не знам дали някои от тях ще станат боксьори, но знам, че най-важното е да станат добри хора”, сподели Детелин Далаклиев сред срещата.