Уловиха змия на улица "Патриарх Евтимий" в Плевен

Огнеборците отново гасиха запалени стърнища и сухи треви

На 2 октомври служители от РСПБЗН-Плевен оказаха две технически помощи – улавяне на змия на улица „Патриарх Евтимий” в Плевен и отстраняване на паднал навес върху пътното платно на спирка за обществен транспорт в ж.к.„Дружба”.

На 2 октомври 2019 година огнеборци от РДПБЗН-Плевен погасяваха запалени сухи треви, отпадъци и стърнища в землищата на село Бъркач, село Ясен, град Долни Дъбник, град Белене, село Лозица, град Червен бряг в индустриална зона, село Телиш землище до военното поделение, село Радомирци, село Новачене, село Любеново, село Българене, град Левски, град Искър в местността „Средния връх”, град Кнежа, село Бреница, град Тръстеник, село Ореховица.

В 10:40 часа служители от РСПБЗН–Никопол спасиха 10 дка царевичен блок в землището на крайдунавския град. Огънят е бил запален в сухи треви в близост.

В 12:08 часа е потърсено съдействие за погасяване на пожар в стърнище в землището на село Каменец. Помощ за локализиране на пламъците е оказано от трактор „Валтер” на местната кооперация. Спасени са посеви царевица 1500 дка.

В 13:33 часа е постъпил сигнал за пожар в землището на село Брестовец. Бързата реакция на екип на РСПБЗН-Плевен е спасил смесена гора 10 дка.

В 13:12 часа е потърсено съдействие за потушаване на пожар в широколистна гора в землището на село Реселец. Изгорели са широколистна гора 40 дка и лесонепригодни площи 40 дка.

При пожар в сухи треви около 14 часа изгоряха лавандулови насаждения 2 дка в землището на село Бяла вода. Огнеборци от РСПБЗН-Белене спасиха 250 дка от лавандуловата нива.