Отложиха делото срещу 24-годишна, обвинена за кражби и за ползване на чужди банкоматни карти в Австрия

Причина за това е неявяването на защитника на подсъдимата

Състав на Плевенски окръжен съд разгледа дело, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен, против Д.Е.К. от град Левски, на 24 години. 

Тя е обвинена в това, че на 29.09.2017г. и на 14.10.2017 г. в гр. Пашинг Република Австрия, при условията на продължавано престъпление, използвала платежни инструменти – банкоматни карти, без съгласието на титулярите им, като 3 изтеглила сума в размер общо на 3400 евро - престъпление по чл.249, ал.1 вр. с чл.26, ал.1 от НК. Освен това, отнела чужди движими вещи – дамски портмонета и парична сума общо на стойност 333,37 лв. – престъпление по чл.195, ал.1, т.7 вр. с чл.28 вр. с чл.26, ал.1 от НК.

В насроченото днес разпоредително съдебно заседание не е даден ход на делото. Причина за това е неявяването на защитника на подсъдимата. Същият е депозирал молба, с която уведомява Окръжен съд - Плевен, че е служебно ангажиран в Специализиран наказателен съд град София и няма възможност да присъства в съдебното заседание в град Плевен. В молбата са посочени и дати, в които би могъл да се яви за следващо съдебно заседание.

Делото е отложено за 04.11.2019 година, когато защитникът на подсъдимата ще трябва да представи доказателства относно обстоятелствата кога е бил упълномощен за явяване по делото пред Специализирания наказателен съд, кога е получил призовка за явяване, както и такова, от което да е видно за коя дата е било насрочено това дело. Ще бъде изпратено писмо до Адвокатска колегия – гр. Плевен за определяне на резервен защитник на подсъдимото лице, за да се осигури разглеждане на делото в разумни срокове.