Небрежност при боравене с открит огън предизвика пожар в село Градина

Огнеборците отново гасиха куп пожари в сухи треви

На 3 октомври в 07:29 часа в Оперативия център на РДПБЗН-Плевен е съобщено за пожар в пристройка към къща в село Градина. Предполагаемата причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън – забравена работеща газова печка. Унищожени са покривна конструкция – 30 кв.м.; домашно имущество – дрехи, малоценни уреди, хранителни продукти и навес – 10 кв.м. Пожарът е погасен от служители на РСПБЗН-Плевен с два автомобила.

На 3 октомври служители от РДПБЗН-Плевен са погасили пожари запалени в сухи треви и нистостеблена растителност в землището на селата Подем, Брегаре, Любеново, Муселиево и в село Бреница на улица „Иван Ангелов”.
На 3 октомври около 08:20 часа вследствие на запалена суха трева за унищожени 30 кв.м покривна конструкция на трафопост в землището на село Коиловци.

На 3 октомври в 10:18 часа от служители на РСПБЗН-Плевен е потърсено съдействие за погасяване на пожар в отпадъци край Плевен в местността „Бала баир”.

На 3 октомври в 16:55 часа екип на РСПБЗН-Плевен оказа техническа помощ при пътен инцидент между „Тойота Авенсис” и „Ауди А5” в град Плевен на улица „София”.

На 4 октомври в 02:49 часа служители на РСПБЗН-Плевен участваха в разчистване на пътното платно след ПТП в областния град до картинг пистата.