Мирослав Петров: За последните 4 години Плевен няма подписан нито един нов европроект

Нерешените проблеми на хората в Плевен са знак за слабо общинско ръководство и администрация, заяви кандидатът за кмет

В миналото Плевен беше голям индустриален град с развита инфраструктура. Днес тази база е изоставена. В настоящия кметски мандат Плевен няма подписан нито един европроект. Това заяви кандидатът на ГЕРБ за кмет на Плевен Мирослав Петров.

Той обясни, че има амбициозна програма за развитието на Плевен и водещ приоритет в нея е изграждането на индустриална зона. "Добра инфраструктура, добра среда, общинска и национална пътна мрежа в добро състояние - означава повече инвестиции в Плевен”, обясни Петров. По думите му слабата общинска администрация и недалновидното ръководство на общината са причината за ниския процент усвояване на европейски средства на глава от населението.

В неформална среща с живеещите на ул. „Чаталджа” 11 в Плевен Мирослав Петров и кандидатите за общински съветници Мартин Митев, Христослав Михайлов, Румен Мотовски, Йордан Грижов, Пламен Бешков и др. изслушаха проблемите на хората и предложиха ефективни решения по всеки един от тях.

Огромното недоволство на квартала е предизвикано от неподдържаната детска площадка и непрекъснатите вандалски набези по съоръженията, монтирани на нея. „Само ние и децата чистим, люлките до този момент поправят единствено и само татковците, пързалката е ръждясала, а пясък от 6 г. не е слаган в пясъчника”, споделиха недоволните родители. Наред с това те се оплакаха, че са подложени на непрекъснат тормоз от настанените хора в общински жилища.

Петров посочи конкретни решения на поставените проблеми. Той акцентира върху необходимостта от изграждане на видеонаблюдение с висока резолюция, работещ колцентър, базиран в полицията, който да анализира събраната информация, възможността на общината да сътрудничи с частни охранителни фирми и мобилни екипи, които да обикалят района извън обходите от страна на полицията. „95% от жалбите на хората, които идваха в приемния ми ден като областен управител, касаеха общинска компетенция. Очевидно обаче помощ от Общината тези наши съграждани не намираха и затова се обръщаха към областния управител”, разказа Петров.

"Проблемите могат да бъдат обективни и субективни. Субективните проблеми са от самата администрация, че няма желание да ги реши, обективните - са липсата на пари, а те могат да дойдат от общински и европейски проекти. Ако няма такива приходи, значи имаме слаба администрация. Проблемите са навсякъде едни и същи и тук, и на съседната улица. Вече защо не е направен анализ нямам отговор. Нашите общински съветници са достатъчно активни и в непрекъснат контакт с гражданите, така че проблемите ви винаги ще бъдат чути и от кмета, ако ми гласувате доверие, и от общинските съветници от ГЕРБ", ангажира се кандидатът за кмет на Плевен от ГЕРБ Мирослав Петров.