Димитър Николов: Мини футболът в Плевен и региона се развива повече от успешно

Спорт

05-10-2019, 10:30

Снимка:

Спортал ТВ, кадър

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Избраха футболист на годината на БАМФ - Плевен, Пламен Гетов връчи "Златната топка“

Големият Пламен Гетов празнува 59-ти рожден ден (Видео)

Пламен Гетов: Плевенските политици се постараха да ликвидират футбола в града

Пламен Гетов отново ще връчи "Златната топка" на Футболист № 1 за 2018 г. на БАМФ-Плевен

Големият Пламен Гетов чукна 60

Пламен Гетов: Трябва да се хвърли много работа в детско-юношеските школи

Пламен Гетов за положението на Спартак: Нямаме си стадион, ще играем в Ловеч

Турнир по мини футбол за "Купата на Кмета" ще се проведе в Белене

Малките „Болярчета“ /2011 г./ спечелиха първият турнир за деца на Мини футбол RDJ

Плевенски полицаи ще участват в Националния турнир по мини футбол за служители в системата на МВР

Турнир по мини футбол ще се проведе в Белене

Мини футболът си пробива път в Гоце Делчев

Наградиха шампионите на Турнира по мини футбол "Локомотив" - Дамяница

Обсъдиха редица полезни теми за развитието на мини футбола в Плевен

Отличиха плевенчанин с приза "Посланик на мини футбола в България"

Огромен успех за плевенския мини футбол

ММС e партньор на турнир по мини футбол в подкрепа на деца с увреждания

БФС включи основаване на футболни училища в дългосрочна концепция за развитие

Футболен талант от Плевен на проби в Херенвеен

Държавно военно зонално първенство по футбол за жени на малки врати се проведе в Плевен

Митко Бербатов напуска футбола (видео)

От УС на футболния Спартак: Положението в клуба не е цветущо, но не е и трагично

"Хората имат желанието да спортуват, което ме радва", споделя президентът на БАМФ - Плевен

Мини футболът в Плевенска област набира все по-голяма скорост, а основна заслуга за това има Димитър Николов, президент на БАМФ - Плевен. Митко полага неимоверни усилия през последните години, за да се случват нещата. Потърсихме го, за да ни разкаже повече по темата.

За мини футбола в Плевен

Мини футболът в Плевен се развива повече от успешно. Заложихме на добрата работа през годините, изградихме екип, който знае какво прави и резултатите не закъсняха. Прогресът на мини футбола в Плевен и целия регион е доста завишен и това не е тайна за никой. В Плевен имаме две шампионатни първенства, които са изключително интересни и оспорвани, нивото на отборите се завишава доста, което е похвално. Радвам им се, харесвам отборите, които имат отлична организация и желание да се развиват. Винаги съм се стремял да помагам на всичките ни отбори с каквото мога и ще продължавам да го правя, въпреки, че има такива, които не оценяват това, което правя за тях.

За мини футбола на национално ниво

На национално ниво нещата също са в прогрес. БАМФ, като цяло залага на отличната работа и това е видно. С работата не правим компромис. В екипа има отлични професионалисти, които имат желание да се развиват, което съответно води до добрите резултати.

С добрата работа през годините, идват и добрите резултати. Интересът към мини футбола е огромен. Хората имат желанието да спортуват, което ме радва. Постоянно ми пишат желаещи за турнири, за децата пък да не говорим. 

Успехите

Като структура успяхме да постигнем много. Затвърдихме прогреса си на местно ниво, реализирахме успешни турнири и шампионатни първенства в Плевен. Открихме нови центрове в Ловеч, Белене, Никопол, Гулянци, Тетевен и Кнежа. В Ловеч, Белене и Никопол вече осъществихме проекти от спортния календар на общините, а в останалите - предстоят. Ще продължаваме да работим за развитието на целия регион. Нещото, което ме радва е гостоприемството и усмивките на хората в районите около Плевен. Там хората ценят, тук е малко по различно!

Какво ново предстои?

Новости около БАМФ - Плевен има постоянно. Нещото, към което съм насочен на 100%, е международния турнир в Зайчар, Сърбия. Вече имаме официални дати на проекта. 7, 8 и 9 февруари 2020г. ще осъществим надпреварата. Положих огромни усилия за този проект и съм адски щастлив. Няма да забравя как един ден реших спонтанно да го направя. Поставих си го, като цел и ето близо година след идеята, проектът вече е факт - успях! Но, не беше лесно, който не вярва да пробва!

За новия сезон

Вече имам визия за новия сезон очаква ни доста работа през 2020г. Трябва да изработим правилната концепция и отличен спортен календар. Шампионатните първенства в Плевен са под въпрос, още обмислям дали да ги има под тази форма. Така или иначе имаме достатъчно работа за вършене и едва ли ще ми липсват.

За взаимодействието с местната власт и бизнеса

Да, имаме подкрепа от местната власт и бизнеса. Успяхме да изградим успешно партньорство с Община Плевен и всички останали общини, с които реализирахме съвместни събития. Успяхме да изградим отлично партньорство с Български футболен съюз, работим супер успешно и ще продължаваме да го правим и занапред.

С местния бизнес нещата също стоят с положителен план. Имаме голямата подкрепа на фирма Арпак ЕООД и клуб "Анаконда", които са генерални спонсори на БАМФ - Плевен за сезон 2019, за което изключително много благодаря на Светослав Богданов и Стоян Томов. Това са хора, които страшно много са ни помагали през годините и аз ги уважавам и ценя. Те също се радват на прогреса, следят отблизо развитието ни и ни подкрепят. Надявам се да застанат зад нас и да ни подкрепят и през следващият сезон.

Личната равносметка

Лично за себе си съм доволен от всичко, което направихме през тази година. Постигнах всичките си цели, които си бях поставил и съм радостен, че успях. Беше трудно, но нищо в живота не се постига лесно. Трябва да се бориш за да постигаш целите си. Сега се сещам преди доста години, като стартирах това начинание, сам, помня също как доста хора ми се присмиваха, но сега, като се обърна назад, осъзнавам колко дълъг, труден и трънлив път съм извървял и съм щастлив. Изградих нещо, което много хора не успяха. Щастлив съм! Благодарен съм на целия екип и всички, които са работили с мен през всичките тези години. Заедно постигнахме целите си. Това са хора, които имат изключително голям принос за всичко, за което им благодаря!

Имам нови цели. Ако искаш да вървиш напред и да се развиваш, трябва винаги да си поставяш цели. За жалост не винаги могат да бъдат успешни, но трябва да ги следваш, аз съм такъв. Ще продължавам да ги следвам и не се страхувам от неуспех. Провалът е част от играта! Скоро се очакват големи новини около мен, но всичко, когато му дойде времето.

За случващото се с плевенския футбол

Случващото се в плевенския футбол е видно за всички и не е много приятно. Аз мога да коментирам от името на фен на отбора. Футболната част има кой да я коментира. Състоянието на отбора не е на това, което всички очакваме, но това е процес, които е свързан между ръководство, финанси, организация и спортно-техническа част. Надявам се да се оправят нещата и Плевен да бъде там, където всички очакваме с голямо желание. Базите са в трагично състояние, стадиона е под всякаква критика, положението е трагично. Надявам се да бъде решен този проблем. Иначе доста добре познавам Красимир Бислимов и Петър Ванков, които са мои приятели. Отборът е воден от истински професионалисти и е в добри ръце. Вярвам в тях и ги подкрепям. За ръководството не знам с точност как стоят нещата, Но е видно, че им липсва добрата организация. Мога да им покажа как става! /смее се/