Над 150 състезатели участват в Четвърти национален детски турнир по таекуондо за купа "Плевен"

За четвърта поредна годна надпреварата се провежда под патронажа на председателя на Общинския съвет Мартин Митев

Над 150 деца от клубове по таекуондо в цялата страна мерят сили днес в Плевен в Национален детски турнир по таекуондо за купа "Плевен". За четвърта поредна годна надпреварата се провежда под патронажа на председателя на Общинския съвет Мартин Митев, които даде старт на състезанието в зала „Спартак“ и пожела успех на участниците. За първа година турнирът има и международно участие в лицето на отбор от град Охрид, Македония.

"Четвърта година сме заедно, за да дадем начало на една успешна инициатива - Национален детски турнир по таекуондо за купа "Плевен"! Непрекъснато говорим колко е важно децата да спортуват, защото на първо място спортът е здраве. Спортът учи на дисциплина, на търпение и упоритост, учи на организираност и работа в екип“, обърна се към участниците Мартин Митев. Той отбеляза, че таекундото е едно от най- систематизираните бойни изкуства, което тренира не само тялото, но и ума. "За да сте добри в това, което правите обаче, винаги са нужни много труд, желанието за успех и добри учители. Убеден съм, че и днес ще станем свидетели на един истински спортен празник“, каза още председателят на Общинския съвет.

Четвъртият национален детски турнир по таекуондо за купа "Плевен" е част от годишния спортен календар на Общината и традиционно през октомври събира в Плевен деца от цялата страна. Организатор на турнира е Спортен клуб по таекуондо "Атила" - Плевен, с президент Даниел Цаков, с подкрепата на Българската федерация по таекуондо ITF, Община Плевен, Общински съвет по наркотични вещества и фирма „Агрола“ ООД. Откриването на състезанието днес уважиха с присъствието си и Милен Яков - изпълняващ длъжността кмет на Община Плевен, Атанас Кършев - експерт на Министерството на младежта и спорта за областите Плевен и Ловеч, много приятели на спорта. Състезателите мерят сили в три възрастови групи - 8-9 години, 10-11 години и 12-13 години. Най-добрите от тях ще си тръгнат с грамоти и медали, както и купи за отборите.