Две изложби и богата съпътстваща програма за Световния ден на архитектурата в Плевен

Откриването е на 7 октомври, а мястото е площад „Възраждане“ от 17:00 часа

С две изложби и богата съпътстваща програма ще бъде отбелязан Световният ден на архитектурата в Плевен днес, 7 октомври.

Кои са най-мащабните и ключови инвестиции за последните 20 години в Плевен и региона, най- характерните и запомнящи се вложения за този период? Какви нови площи бяха изградени и колко бяха реконструирани? Кои са най-големите инвеститори, които създават нови работни места? Все интригуващи и важни въпроси за развитието на всеки регион, отговорите на които се опитах да събера в специализирана експозиция, „реВизията на Севера – реализации от Плевен и региона“, провокирана от реално случващи се инвестиции.

Изложбата ще представи един различен поглед към Плевен и региона, като част от по-мащабен проект „реВизията на Севера“, чиято основна цел е да покаже реализираните инвестиционни проекти в по-слабо развитата част от България – регионът с потенциал на развитие.

Специализираната експозиция представя моята гледна точка от позицията ми на журналист с 20-годишен опит и експертиза във водещи специализирани и бизнес издания от портфолиото на ГРАДЪТ Медиа Груп и най-влиятелното бизнес издание в България, част от издателска група Икономедиа, в. Капитал.

Изложбата „реВизията на Севера – реализации от Плевен и региона“ е част от програмата за отбелязване на Световния ден на архитектурата в Плевен и се провежда паралелно с традиционното Осмо по ред издание на изложба-преглед на архитектурата, организирана от Съюза на архитектите в България – Дружество Плевен и Камара на архитектите в България – Регионална колегия Плевен, представяща нови проекти от последните две години, които предстои да се реализират, изпълнението им е в ход или вече са реализирани.

Двете изложби се провеждат под патронажа на Община Плевен и с подкрепата на Областна администрация Плевен.

Откриването е на площад „Възраждане“ от 17:00 часа.

В програмата за отбелязване на професионалния празник са предвидени и три специализирани презентации на фирми – партньори на събитието.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен