Нов тираж на "Останете живи" - книга с послание към младите, че шофирането е отговорност, а не забавление

Изданието, посветено на каузата да се спре войната по пътищата, вече е част от библиотеките на десетки училища в страната

Книгата на журналиста Георги Стоянов "Останете живи", посветена на каузата да се спре войната по пътищата, ще има нов тираж. Изданието излезе от печат през април тази година, а кампанията около представянето му обхвана редица плевенски училища. През това време авторът и издател на "Останете живи" се срещна със стотици ученици, а презентации на книгата имаше и във Варна, Стара Загора, Горна Оряховица, Смолян, Велико Търново, Долна Митрополия, Тръстеник, Пордим, Царево, Приморско, СОК "Камчия". Полезното четиво стана част от библиотеките на десетки училища в изброените градове, като това се случи със съдействието на много съмишленици, повярвали в неговата мисия.

"Останете живи" поставя акцента върху човешкия фактор за войната по пътищата и разказва истории на хора, участвали или засегнати по един или друг начин от пътнотранспортно произшествие – участници в инциденти, свидетели на катастрофи, полицаи, близки и приятели на загинали и ранени, очевидци. Надеждата на автора Георги Стоянов е, че четейки историите младите българи ще се поставят на тяхното място и това ще им помогне да формират още сега своя инстинкт за самосъхранение, за да не станат част от черната статистика на загиналите, ранените или причинилите смърт на пътя.

Наред с истинските истории, които са събрани в изданието, Георги Стоянов предлага на читателите и статистически данни, показателни за тенденциите при пътнотранспортните произшествия, както и полезни за младите хора съвети за действие при катастрофи и за оказване на помощ на пострадали.

Кампанията около представянето на книгата, както и срещите с ученици продължават и през настоящата учебна година, а подробности за всички предстоящи събития ще се публикуват на официалната фейсбук страница "Останете живи".