55 идеи за промяната на Плевен

ДПС – Плевен влезе в кампанията за местните избори с 55 идеи за развитието на общината

ДПС представи листата си с кандидатите за общински съветници и програмата си за управление на Плевен, както и 55 идеи за по-добро качество на живот в общината. Листата, оглавявана от Велислава Кръстева, представлява букет от етноси и възрасти, палитра от специалности, симпатични, амбицирани хора, които са готови за промяна.

Представяме ви втората част от листата за общински съветници, които са готови да дадат на Плевен това, от което гражданите имат нужда.

6. Невин Исмаилова

Родена на 17 май в гр.Плевен. Завършва ГПЧЕ с профил немски/английски език.Магистър по Право от УНСС. Владее английски, немски и турски език .Работи като ръководител търговска експлоатация в „Грейнстор Трейдинг“ АД.

Плевен се нуждае от промяна в мерките за справяне с младежката безработица. Необходим е нов подход и общинска стратегия за младежката безработица. От една страна този показател може да се понижи чрез проектите и програмите, които да осъществи общината с европейско финансиране, а от друга инвеститорите на територията на общината трябва да поемат ангажимент за запазване на работните места най-малко 5 години. Сред основните ни цели е да задържим образованите кадри, защото когато млади работят за млади, това ще е най-големият просперитет за града.

В областта на културата промяната също е наложителна. Организирането на етно-културни фестивали би допринесло за популяризирането на културните традиции на етносите в региона.

16. Айнур Асанов

Роден на 26 март в гр. Плевен. Завършил в ПГСАГ “Никола Фичев“. Развива успешен собствен бизнес.

Листата на ДПС Плевен е един букет от етноси. В нея има млади и способни хора, амбицирани да променят статуквото в общината и да работят за просперитета й. Като човек, развиващ собствен бизнес, в Общински съвет Плевен ще работя, за да бъде създадена и реално да функционира общинска програма за насърчаване на собствен бизнес за смяна на професията. Само така можем да отговорим на изискванията на динамичния пазар на труда и да преодоляваме безработицата особено при младите хора.

17. Добрин Асенов

Роден на 26 март в гр.Плевен. Средното си образование завършва в техникум гр. Пордим. Кандидат за кмет на с. Пелишат.

Разработването и приемането на общинска програма за междуселски пътища ще бъде сред основните ми приоритети като кмет на с. Пелишат. Необходими са спешни ремонти на пътната настилка, изграждане на банкети, полагане на маркировка. Разработването на нова схема за междуселски транспорт също ще бъде сред водещите проблеми, за които ще настоявам да се решат. Хората имат право да се придвижват нормално и безпрепятствено до съседните населени места.

Ще направя всичко, което зависи от местната власт, за да има в с. Пелишат лекарски и зъболекарски кабинет.

Така хората ще могат да живеят сигурно и спокойно, да работят и да се учат в общината, а не да напускат родните си места.

18. Ивайло Ивайлов

Роден на 13 февруари в гр. Ловеч. Завършил висше образование СА."Д.А. Ценов" Аграрна икономика , гр.Свищов. Ветеринарен техник. Заместник-общински председател на Младежко ДПС.

Плевен има нужда от промяна на подхода за справяне с проблема с бездомните кучета. Необходими са реални мерки като изграждане на приют за бездомни кучета, в който те трайно да пребивават. Трябва да се сложи край на порочната практика кучетата да се прибират за обезпаразитяване и чипиране, а после отново да се връщат на улицата. Ние знаем как и можем да се справим.