Съдът призна за невинен шофьор на тролейбус, обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост

Разпитаха вещите лица изготвили заключенията по автотехническата и съдебномедицинската експертизи

Състав на Плевенски окръжен съд разгледа наказателно дело, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен, против Д.Г.Г. от гр.П., обвинен в това, че на 26.06.2017 година, на кръстовище в Плевен, при управление на моторно превозно средство – тролейбус, нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на С.И.Д. на 84 години – престъпление по чл.343, ал.1 б.„в“ предл.1 във вр. с чл.342, ал.1 предл.3 от НК.

В провелото се днес съдебно заседание са разпитани вещите лица изготвили заключенията по автотехническата и съдебномедицинската експертизи. Делото е било изяснено от фактическа страна и е постановена присъда. Съдът е признал подсъдимия Д.Г.Г. за невинен, поради което и на основание чл.304 от НПК го е оправдал по повдигнатото му с обвинителния акт обвинение.

Направените разноски по делото остават за сметка на държавата, а направените от частните обвинители разноски за адвокатско възнаграждение, остават за тяхна сметка.

Постановеният съдебен акт може да се обжалва и протестира в петнадесет дневен срок, считано от днес, пред Апелативен съд – град Велико Търново.