55 идеи за промяната на Плевен

ДПС – Плевен влезе в кампанията за местните избори с 55 идеи за развитието на общината

ДПС представи листата си с кандидатите за общински съветници и програмата си за управление на Плевен, както и 55 идеи за по-добро качество на живот в общината. Листата, оглавявана от Велислава Кръстева, представлява букет от етноси и възрасти, палитра от специалности, симпатични, амбицирани хора, които са готови за промяна.

Представяме ви последната част от листата за общински съветници, които са готови да дадат на Плевен това, от което гражданите имат нужда.

2. Енгин Кючуков

Роден на 26 август в Плевен. Завършил е аграрна икономика в „СА.Д.А. Ценов“ Свищов. Зам.-председател на Съвета на директорите и Изп. директор на Агропласмент и търговия ЕАД в периода 2002-2009. В периода 2013/2014 заема длъжността Зам.-областен управител на Плевен. Дългогодишен областен предедател на ПП ДПС Плевен от 2006.

Плевен се нуждае от осъществяването на политики, които да привличат инвестиции и да развиват общината. Като личен приоритет приемам изграждането на зала Арена Плевен. През 2013 г извоювахме 12 млн. лв финансиране за нея, но строежът на залата спря. Плевен е спортен град - развиваме волейбол, баскетбол, футбол, изграждаме национални състезатели.

Любимият на всички ни „Спартак Плевен“ ще играе мачовете си в Ловеч. Това е унизително за град със спортни традиции. ДПС има своите лостове да осигури средства за рехабилитация на градския стадион.

Възстановяване на ученическата спортна школа, изграждане на спортни площадки за баскетбол, тенис, волейбол, площадка за скейтборд – това е моята визия за развитието на спортен Плевен, с когото всички отново да се гордеем.

4. Ристем Халкоглу

Роден на 24.01.1974 г. от гр.Славяново. Занимава се със земеделие и животновъдство. Общински съветник от ДПС в периода 2015-2019.

Приоритет в работата ми ще бъде разработването на общинска програма за оземляване на безимотни и малоимотни със земеделска земя. Това ще създаде възможности за създаването на малки семейни стопанства, в които да е заето цялото семейство. Така по-бедните ще имат възможност да работят и да променят своя жизнен стандарт, да създадат поминък и условия децата им да останат и да развиват фамилното стопанство. Ние сме компетентен екип и можем да носим отговорност!