"Леони България" отпразнува 1 година от откриването на завода в Плевен

В "Леони България" в момента работят около 650 души и броят им постепенно ще расте

"Леони", глобален доставчик на решения за управление на енергия и данни в автомобилния сектор и други индустрии, отбеляза 1-вата годишнина на завода в Плевен заедно със своите служители. Тъй като официалната копка беше направена през септември 2018 г., производствената база в Плевен беше изцяло ремонтирана и сега функционира. Допълнителната триетажна офис сграда е в процес на изграждане и ще бъде завършена в началото на следващата година. В "Леони България" в момента работят около 650 души и броят им постепенно ще расте, тъй като обемите на производство ще се увеличават.

В началото на октомври компанията отбеляза първата си годишнина, като покани всички служители на тържествен обяд. Специален момент беше посветен на първите осем души, които са в компанията от самото начало. Те получиха признание и благодарности от името на "Леони". Г-н Анджей Амброзяк, Директор завод и Прокурист на "Леони България", приветства всички с топла реч на български език, като призна важността и ангажираността на целия екип за успеха на бизнеса.

"Това е много специална годишнина за всички нас. Ние сме много млад и амбициозен екип и все още се разрастваме. Трябва да оценя ентусиазма и упорития труд, който всички полагате всеки ден. Благодарен съм, че чрез всичко, което правим, се стремим да се представяме по-добре и по-добре. Сигурен съм, че след 5 или 10 години, когато погледнем назад към този момент, ще се почувстваме горди от постиженията си, както по отношение на професионално представяне, така и по отношение на близки приятелски отношения “, каза г-н Анджей Амброзяк.

Инвестицията на "Леони" в България възлиза на около 32 милиона евро за сгради и оборудване. Дружеството ще наеме около 2000 души до 2023 г., когато централата ще работи с пълен капацитет. В момента компанията предлага широка гама от възможности за работа - от производствени оператори до инженери, специалисти в сферата на Управление на качеството и логистика, производствен инженеринг, администрация или поддръжка.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен