Разгорещен директен сблъсък на първите четирима кандидати за кмет на Плевен

В Плевен не се очертава победител на първи тур на местните избори на 27 октомври

В Плевен не се очертава победител на първи тур на местните избори на 27 октомври, предаде btvnovinite.bg. Водещ кандидат е Георг Спартански, ИК "Община Плевен" - 29%. Той е подкрепен от "Демокраична България", СДС и БЗНС. Следват го Илиян Йончев, БСП - 13%, Мирослав Петров, ГЕРБ - 12% и Калин Поповски, ВМРО-БНД - 7%. Това сочат данните от проучване на "Маркет Линкс" по поръчка на bTV. To e проведено сред 320 пълнолетни лица в периода от 2 до 6 октомври по метода на прякото лично интервю.

В ефира на bTV водещите кандидати за кметския пост в Плевен премериха сили.  Ето и основните им тези:

"Аз съм човек като всички останали, въпреки това ми преписват сметки за милиони. Интересно ми е къде са барбекютата, банковите сметки и басейните. Не мисля, че приоритетите на четиримата канидати са различни. Естествено, че това е инфраструктура, икономика, туризъм, екология. Това е част от работата на един кмет. Най-важното е да направим така, че плевналии да се горедеят", каза Спартански.

"Не смятам, че съм богат, нормални доходи имам. Нашето мото е "Плевен е нашият дом - да го подредим". Нашите ориоритети са свързани с инвестициите и инвестиционната среда. Инфраструктурата е много важна за нас, защото пътищата са в окаяно състояние. БСП е партия, която мисли за хората и от 20 години БСП не управлява Плевен, затова Плевен е в това окаяно състояние. Ние обещаваме да направим Плевен един по-добър град за живеене", коментира Йончев.

"Напрежение в структурите на ГЕРБ - Плевен няма, всички сме единни и се борим за победа. Основните приоритети на града са работа, работа и само работа. Плевен заслужава промяна, да излезе от будната кома, в която се намира. Това ще стане чрез привличане на инвестиции, пътна свързаност и привличане на нови работни места. Имаме отлична комуникаци с правителството и ще я използваме максимално", заяви Петров.

"Искам да сменя депутатското място с кметското, защото има сериозни проблеми в града. Ако погледнем центъра - всичко е наред, но ако мръднем на 2-3 км от тук - ще видим незаконни сметища, недостроени спортни зали и хиляди други проблеми. Необходима е една по-добра комуникация с правителството за един по-добър Плевен", посочи Поповски.

Целия дебат между кандидатите и предложенията им за решения на проблемите на града - гледайте ТУК