Пламен Иванов се връща от Лион с престижното пето място в световния финал на Optifuel Challenge 2019

Плевенчанинът е победител в категория "Най-бърза смяна на гума

Плевенчанинът Пламен Иванов се връща от Лион с престижното пето място в световния финал на състезанието за ефективно шофиране на камион! Освен това, спечели специална награда за най-бърза смяна на гума на камион в едно от най-големите състезания за професионални шофьори в света - Optifuel Challenge 2019. Той успя да извърши операцията за 1 минута и 24 секунди.

Българинът отново намери място и в Топ 5 на най-ефективните шофьори в изключително тежката конкуренция на глобалния финал на шампионата, организиран от Renault Trucks в Лион.

В решаващата надпревара той се изправи срещу още 24 състезатели – победители в националните издания на състезанието в други държави.

Това бе петото издание на едно от най-големите състезания за шофьори на камиони в света, като тази година в него се включиха общо над 3000 участници от различни държави. Optifuel Challenge се организира от Renault Trucks и е изцяло насочено към ефективното шофиране – намаляване на разхода на гориво без компромис с качественото изпълнение на реалните транспортни задачи.