Автомобили, сухи треви и отпадъци горяха в Плевенско, инцидент с газова бутилка стана в Българене

На 18 октомври огнеборци от РДПРБЗН-Плевен участваха в ликвидирането на 14 произшествия.
През денонощието служители от районните служби са погасили пожари в запалени сухи треви и стърнища в землищата на град Плевен в местността „Бала баир”, в областния град в двора на ОУ „Лазар Станев”, град Славяново до свинефермата, град Червен бряг, село Реселец до ЖП спирката между Реселец и Червен бряг, село Обнова, град Летница до ЖП гарата, село Брест, село Бреница и село Горна Митрополия.

В 19:45 часа екип на РСПБЗН-Плевен е потушил пожар в отпадъци в Плевен северна индустриална зона – Бала баир.

В 12:46 часа екип на РСПБЗН-Левски е дежурил при инцидента между Международен бърз влак и лек автомобил „Тойота Рав 4” в района на село Градище ЖП прелез посока с.Варана.

На 19 октомври служители от РДПБЗН-Плевен са участвали в 19 произшествия. Потушени са пожари в сухи треви и стърнища в землищата на село Бръшляница в гробищен парк, село Търнене, град Плевен, два пожара в Червен бряг, село Глава, село Стежерово, село Изгрев, село Брест, град Кнежа, село Биволаре, на главен път Е83 в района на Долни Дъбник.
В 14:45 часа бързата реакция на огнеборци от РСПБЗН-Кнежа е спасила в село Долни Луковит стопанка постройка с 3000 бали  фураж, 20 животни и 25 пчелни кошера.

На 19 октомври 2019 година в 15:21 часа в РДПБЗН-Плевен е потърсено съдействие при пътно транспортно произшествие на главен път Е83 между „Фолксваген Пасат” и „Рено Клио”.

На 19 октомври 2019 година в 16:56 часа в Оперативния център на РДПБЗН-Плевен е съобщено за пожар в лекотоварен автомобил „Мерцедес Спринтерс”. Инцидентът е станал в село Лозица на улица „Борис Ганев”. Предполагаемата причина за произшествието е късо съединение в ел. инсталацията. Унищожен е двигателен отсек. Пламъците са локализирани и потушени от служители на РСПБЗН-Белене с един автомобил.

Спасители от левченската районна служба на 19 октомври влезли в кухнята на частен имот в дело Българене, за да окажат съдействие при инцидент с газова бутилка, която се е самозапалила. Унищожена е техника и са опушени стени в жилището с обща площ около 100 кв.метра. Пострадали няма.

На 19 октомври 2019 година в 21:08 часа в РДПБЗН-Плевен е съобщено за пожар в лек автомобил „Фиат Добло” в град Кнежа на улица „Марин Боев”. Предполагаемата причина за инцидента е техническа неизправност. Унищожени са двигателния отсек, преден капак, предна броня, стъкло, фарове, две автомобилни гуми. Пожарът е потушен от екип на РСПБЗН-Кнежа с един автомобил.

На 20 октомври 2019 година служители от РДПБЗН-Плевен са потушили пожари в запалени сухи треви и стърнища в землищата на село Николаево, село Брестовец, село Тотлебен, село Бръшляница, село Садовец до втори стопански двор, село Телиш в гробищен парк, село Девенци, село Реселец, село Божурица, град Искър, град Тръстеник в местността „Цонков геран”.

На 20 октомври 2019 година в 22:15 часа екип на РСПБЗН-Белене е оказал съдействие на ЦСМП за транспортиране на трудноподвижен човек в крайдунавския град на пл.„Радецки”.

На 20 октомври служители от РСПБЗН-Никопол са потушили пожар в отпадъци в село Дебово на улица „Любен Дочев”.