Георги Гетов: Тихомир Иванов е на 100 процента участник на Олимпиадата в Токио

Не е задължително да покрие норматив от 233 сантиметра, който наистина е сериозен

Според Георги Гетов неговият възпитаник Тихомир Иванов е сигурен участник на Олимпиадата в Токио през следващата година. Това заяви той пред БТА.

В момента Иванов е в активна почивка в Истанбул преди началото на зимната си подготовка за участие на Световното първенство по лека атлетика в зала.

"Активно си почива, рехабилитира се. Започваме тренировки след около пет дена, може би с лагер в Спортпалас 10 дена".

По думите му Спортното училище в Плевен ще има и лагер на олимпийското звено, в който ще участват състезателите на Гетов, който е и преподавател в Държавното спортно училище "Георги Бенковски" в Плевен.

Специалистът изтъкна, че Тихомир Иванов е абсолютно здрав и е един от сигурните участници на Олимпиадата, като мястото му е осигурено чрез точковата система, стига да покрие същите си резултати като тази година.

"Тихомир е на 100 процента участник на Олимпиадата в Токио. Не е задължително да покрие норматив от 233 сантиметра, който наистина е сериозен. По точковата система ще бъдат поканени 32 състезатели за участие в Олимпиадата. В класирането по тази система Тихомир върви между 8-о и 16-о място. На световното първенство той скочи 226 сантиметра, единствено шанс му бе необходим. Надявам се, че останалата му подготовка ще върви към участие в Олимпиадата и призово класиране в Токио", каза Георги Гетов.

Личното постижение на Тихомир Иванов е 231 сантиметра от Световния шампионат в Лондон през 2017 година. До сега Ивет Лалова-Колио и Мирела Демирева са българските лекоатлети с покрити олимпийски нормативи.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен