Установиха три незаконни сметища в землището на Буковлък

На място са съставени констативни протоколи, извършено е видеозаснемане и е изготвен снимков материал

На 18 октомври служители от сектор "Противодействие на икономическата престъпност", от Базова научно-техническа лаборатория и от специализирани полицейски сили при ОДМВР - Плевен, съвместно с представители на РИОСВ - Плевен са извършили проверка в землището на село Буковлък за нерегламентирани сметища за строителни и битови отпадъци.

Установени са три незаконни сметища. Едното е поземлен имот, с приблизителни размери 100 метра дължина и 50 метра широчина. Другото е поземлен имот с приблизителни размери 150 метра дължина и 100 метра широчина. И двете имат отпадъци предимно с характер на строителни - парчета тухли, керемиди, фаянс и късове асфалтово - бетонова настилка, покрита със земна маса, уплътнена и подравнена. Третото сметище е извън регулацията на селото и там е установено наличие на множество битови и строителни отпадъци. Значителна част от сметището е засипано със земна маса и подравнено в горната му част.

На място са съставени констативни протоколи, извършено е видеозаснемане и е изготвен снимков материал. Уведомена е Окръжна прокуратура – Плевен. Работата по случая продължава.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"