Пожарникари спасиха 100 дка иглолистна и широколистна гора в Плевенско

Предполагаемата причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън

На 24 октомври 2019 година служители от РДПБЗН - Плевен са потушили единадесет пожара в запалени сухи треви и стърнища в землищата на село Търнене, в град Плевен жк.„Дружба”, село Реселец, село Шияково, село Лазарово, село Опанец.

На 24 октомври 2019 година в 16:34 часа в Оперативния център на РДПБЗН-Плевен е съобщено за пожар с преки материални загуби в землището на село Горник. Предполагаемата причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. При потушаване на пламъците помощ са оказали служители от държавно горско стопанство. Огънят е преминал низово през гората. Изгорели са сухи треви, храсти и паднали клони. Унищожени са 10 дка сухи треви и храсти в иглолистна гора и 40 дка сухи треви и храсти в широколистна гора.  Спасени са 100 дка – останалата част от иглолистната и широколистната гора. В пожарогасенето са участвали служители от РСПБЗН-Червен бряг с един автомобил.

В 15:09 часа при потушаването на пожар в сухи треви и храсти в землището на село Драгаш войвода участие е взела и гасаческа група от селото.Снимка на Деня

Кадетите на ТСК – Русе със злато от Държавното отборно първенство в Хасково