Бойко Борисов: Работил съм еднакво за всички градове, няма значение от коя партия е кметът

Няма град, за който да се каже, че сме помагали повече или по-малко, коментира премиерът

"Аз съм работил еднакво за всички градове, по равно. Няма град, за който да се каже, че сме помагали повече или по-малко. Да, винаги в София се помага повече, защото има 2 млн. души, но съм помагал на всички. Помагал съм на много кметове от други партии“, заяви премиерът Бойко Борисов пред NOVA в коментар за предстоящите местни избори и къде му се иска ГЕРБ да запази най-много позициите си.

"За мен най-важно е ГЕРБ да е първа политическа сила и след местните избори. Важно е и колегите от „Патриотичния фронт” също да се представят добре, за да потвърдим доброто управление”, каза министър-председателят.

Борисов беше категоричен, че партията му е безкомпромисна към кметовете, "действащи като дерибеи". Като пример в това отношение Борисов даде градоначалника на Ямбол, който е изкарал три мандата на поста. Сега обаче ГЕРБ издига нов кандидат.

"Нормално е да омръзнем. Но това е като собствена жена или мъж – омръзва ти за момент, но после си казваш: „По-добро от това няма”, каза премиерът в отговор на въпрос дали има някаква умора от ГЕРБ у обществото.

В началото на интервюто на Борисов бяха зададени блиц въпроки, на каквито отговаряха и останалите лидери на политически партии. На въпрос, ако кандидатът за кмет на ГЕРБ за София не стигне до балотаж, той за кого би дал гласа си, Борисов отговори:“ Не допускам такива възможности“.

Борисов отбеляза, че не може да си представи как Мая Манолова би могла да работи без общински съвет. „Много е голяма разликата между мен и нея“, отбеляза той. „Ние в София нямаме сблъсък с БСП. Те са кукувици, те нямат кандидат, кандидатът им бяга“, каза още премиерът.

На въпрос какво мисли за очаквания на много места в страната втори тур на изборите, премиерът отговори: „Това е демокрация. Това е хубаво, защото пък на много места е и ГЕРБ. И освен видимите резултати, които са безспорни – в партията има и хора, с които се разделяме. С едни се разделих, с други предстои да се разделя”.

Борисов каза още, че Цветан Цветанов не пречи на местните структури по места. И категорично отрече откриването на важни инфраструктурни и други проекти да е по-силно концентрирано в предизборния период. Борисов заяви, че ни би спрял да работи, защото предстоят избори, че никога не е спирал и всичко прави със сърце и душа.Снимка на Деня

Кадетите на ТСК – Русе със злато от Държавното отборно първенство в Хасково