Филмът "#Агресия" с участието на ученици от СУ "Иван Вазов" – достъпен и в интернет (Видео)

Филмът се реализира от асоциация "Докосни дъгата", ММС и БНТ по проекта "Младите хора - Бъдещето на България - заедно срещу агресията"

Преди броени дни филмът "#Агресия" , който се реализира от асоциация "Докосни дъгата", ММС и БНТ по проекта “Младите хора - Бъдещето на България - заедно срещу агресията”, бе излъчен по телевизионния екран. Ученици и спортисти споделят своя опит в справянето с проблема, карайки всеки да си зададе въпроса: „Какво бих направил аз?”. Към днешна дата лентата на Еленко Касалийски вече е достъпна и в интернет пространството

Във филма участват и ученици от плевенското СУ "Иван Вазов". Ниагара Георгиева, Синтия Чалъкова, Зина Махмудова, Камелия Григорова, Божидар Вътков, Симеон Янев и Ивайло Боев разказват свои лични истории, в които са били свидетели и жертви на агресия и споделиха личното си мнение по темата. 

"За учениците от СУ "Иван Вазов” участието в проект по толкова важен въпрос бе изключително интересно преживяване. Накара ни да споделим неща, за които едва ли говорим често. Накара ни да чуем опита на други хора и да се замислим за своя собствен. Но най-вече ни накара да се почувстваме горди, че сме част от нещо, което има за цел да повлияе положително върху публиката, остави у нас усещането, че сме направили нещо значимо", споделят учениците.

Днес филмът е достъпен за всички. Всеки може да чуе историята на ученици, спортисти, популярни личности и обикновени хора, да се поучи от техните грешки или да вземе пример от техните решения.