ГЕРБ – Плевен инициира среща по проблема с бездомните кучета

По време на разговора бяха маркирани множество проблеми и се очертаха основните приоритети за работата

По инициатива на ЖЕНИ ГЕРБ и във връзка с разработван от ГЕРБ Плевен проект за разрешаване на проблема с бездомните кучета, беше проведена среща с неправителствени организации в Плевен. Темата бе: "Бездомните животни в Плевен". Това съобщават от пресцентъра на пaртията.

На срещата присъстваха кандидатът за кмет на Плевен Мирослав Петров, Петя Василева, общински ръководител на ПП ГЕРБ – Плевен, Веселка Лилова, общински ръководител на ЖЕНИ ГЕРБ, Габриела Симеонова, организационен секретар на МЛАДЕЖИ ГЕРБ – Плевен, Валентина Вълчанова, член на общинското ръководство и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ – Велислава Величкова, Ивайло Минков, Краси Йотов, Румен Мотовски и др.

По време на разговора бяха маркирани множество проблеми и се очертаха основните приоритети за работата, а именно:

• Необходимост от изграждане на приют за бездомните кучета;
• Необходимост от засилен контрол над служителите, упражняващи дейности свързани със залавяне, лекуване и кастриране на бездомните кучета;
• Необходимост от работеща общинска администрация, която да е в помощ, както на гражданите, така и на животните в беда;
• Необходимост от изграждане на още много площадки за разхождане на кучета, разделени за малки и големи кучета;
• Необходимост от информационна и обучителна програма на тема „Плюсове и минуси от кастрация и чипиране на домашните любимци. Основни правила”;
• Необходимост от мобилен кастрационен автомобил, за да могат да се обслужват и малките населени места;
• Необходимост от терен за ползване през уикендите на НПО за защита на животните за провеждане на благотворителни базари и изложби за осиновяване на домашни любимци.

Мирослав Петров, увери присъстващите, че с диалог и взимане предвид на всички гледни точки и действащите закони ще може през следващия мандат да се изгради успешен и работещ проект, който дългосрочно да разреши проблема с бездомните кучета в Плевен.