Мартин Митев: ГЕРБ е първа политическа сила в община Плевен

"Не толерираме нито платения, нито корпоративния вот", категоричен бе той

"От името на ПП ГЕРБ изрязяваме нашата дълбока благодарност към всички наши съграждани, които ни подкрепиха, повярваха в нас, гласуваха ни своето доверие за един по-добър Плевен и вярвам, че ще го направят и на балотажа в неделя", каза Мартин Митев на пресконференция на Областното и Общинското ръководство на ПП ГЕРБ - Плевен.

"Резултатите от изборите са такива, каквито са. Категорично и отново - в община Плевен ГЕРБ е първа политическа сила - това показват данните на ОИК. 9150 са гласовете за листата ни. Направихме един добър резултат, който ни отреди първо място в Общинския съвет като най-многобройна група, ще имаме 10 съветници. Категорична победа в 6 от населените места в общината. Имаме избрани кметове на ГЕРБ - Беглеж, Брестовец, Опанец, Пелишат, Търнене, Дисевица. В други 6 населени места достигнахме до балотажите - Върбица, Гривица, Радишево, Коиловци, Славяново и Ясен, където смятаме, че потенциалът ни е сериозен и може да спечелим в неделя", посочи председателят на предизборния щаб на ГЕРБ.

"Немалко постигнахме и в изборите за кмет на община Плевен. Получихме малко над 30% от доверието на плевенчани, което ни отрежда второто място в тази битка на първи тур, с една разлика от около 3300 гласа, която смятаме, че в оставащото време, с активната работа, която ние не сме спряли на територията на общината, спокойно ще се поздравим с победата в неделя през нощта", допълни Митев.

"14% невалидни бюлетини, като в по-голямата си част са в изборите за общински съвет. Явно голяма част от хората се объркаха в т.нар. преференицален вот. Недостатъчно според мен добра разяснителна кампания от страна на хората, които произвеждат изборите. Повечето от бюлетините за общинския съвер са с отбелязан вот само за преференция. В бюлетините за кмет невалидните са сведени до 1000", заяви председателят на предизборния щаб на ГЕРБ.

"По отношение на платен и корпоративен вот, ние неведнъж сме изрязявали нашата позиция, че категорично осъждаме този вид вот. Плевенчани са грамотни хора, могат сами да направят своя избор. Не толерираме такъв тип поведение от страна на някои политически субекти по време на избори и винаги сме осъждали остро този тип начин водене на кампания. Като политическа партия нямаме функции и правомощия за действия, знаете добре кои са органите, които трябва да противодействат. Можем само да призовем хората да не се подават на такъв вид уродлива кампания", каза още Мартин Митев.