Зам.министър Павлов дискутира Националната стратегия за младежта (2020-2030)

Направи го #ЗаЕдно с младите хора на Сандански

Един от основните приоритети на Министерството на младежта и спорта (ММС) е изготвянето на новата Национална стратегия за младежта 2020-2030. Това заяви заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов по време на срещата си с младите хора на Сандански по повод изготвянето на бъдещата младежка стратегия.  
"Изготвянето на Стратегията е дълъг и важен процес, в чийто край целим да имаме документ, който ще бъде отправна точка в следващите 10 години за политиките, насочени към младите хора в страната", каза той. Зам.министърът запозна присъстващите с изминалите до момента срещи, като изтъкна, че тяхната цел е да бъдат чути мненията и идеите на младите хора в страната, върху които да бъде изградена Стратегията.
Във втората част на срещата младежите имаха възможност да дискутират по групи предизвикателствата, с които се сблъскват, и чрез метода "Дърво на проблемите" да представят своите идеи за спрaвяне с тях.  
Младите хора на Сандански поставиха основен акцент върху образованието, осигуряването на условия за водене на активен и здравословен начин на живот и създаването на по-благоприятна среда за развитие на младежите в малките населени места.
На събитието присъстваха заместник-кметът в направление "Социални и хуманитарни дейности" на Община Сандански Зорица Органджиева и директорът на дирекция "Образование, култура, спорт и социално дело" към Община Сандански Катина Додушева.
Преди срещата Сдружение "Ключ към щастие" с кратка презентация представи пред зам.министър Павлов и гостите на събитието проекта „Превръщане енергията на младежите в сценична комедия” по Националната програма за младежта (2016-2020). Проектът се изпълнява с финансовата подкрепа на ММС. Павлов поздрави сдружението за успешната работа, която осъществява с ММС, както и за проектите, които реализира.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен