Георг Спартански недоволен от работата на плевенската полиция по време на изборите

По думите му вчерашните резултати в Буковлък са: 1405 гласа за Мирослав Петров срещу само 109 в негова подкрепа

В Плевен втори мандат печели Георг Спартански. При обработени 100% от протоколите той има 50.6% подкрепа. Пред БНТ Спартански заяви, че държавата трябва да се справи с проблема с купуване на гласове, като даде пример за манипулиран вот в село Буковлък.

"Вие ще съдите дали имаше честна битка. И на първи, и на втори тур екзитполовете ми даваха разлика от 15 до 20 процента, но когато дойдат протоколите от селските секции, разликата се стопява. Преди 4 години в Буковлък загубих с 1907 на 35 гласа. Вчерашните резултати са подобни - 1405 на 109. Буковлък не е изолиран случай. Ввъв всяко населено място има по един Буковлък. Държавата толкова ли няма качества и сили да се справи с тези престъпления или просто не желае?", попита Спартански в ефира на БНТ. В ефира на другата национална телевизия, Би Ти Ви, той допълни, че е имал сериозни разговори по темата с директора на ОДМВР - Плевен.

Първото нещо, което ще направи за Плевен - Георг Спартански обеща, че ще продължи да работи прозрачно, честно и в диалог с гражданите.

"Безработицата е 4.7%, което е доста под средното за страната и не го казвам аз, а го казва НСИ. Миналата година открихме предприятие на немска фирма, което е с 2000 работни места. Не е необходимо сега да изреждам и другите инвестиции, които са направени. Не мисля, че Плевен трябва да влиза в тази мантра, че видите ли градът загива. Градът е нормален.", каза Спартански