С водосвет ще бъде открита официално Двуезикова школа Къща на децата "Мила Монтесори"

Животът

06-11-2019, 16:11

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Сред поканените гости са представители на ръководството на Община Плевен, както и много съмишленици и приятели

Двуезикова школа Къща на децата "Мила Монтесори" ще бъде открита официално с водосвет на 10 ноември, неделя, от 10 часа, информира Мила Томова, която е Монтесори педагог, собственик и управител на Двуезиковата школа. Сред поканените гости са представители на ръководството на Община Плевен, както и много съмишленици и приятели. Събитието ще е достъпно и за всички интересуващи се от новия за Плевен детски пристан, в който малчуганите се обучават по метода на Мария Монтесори и други добри педагогически практики за деца от 3 до 6 години, каквито са Валдорф, Сугестопедия, традиционната педагогика и др. Мисията на уникалното място на улица „Трифон Кунев“ 23 в град Плевен е да изгражда съвременните мислещи, космополитни, социално отговорни и толерантни личности с любов към знанието и природата, да развива индивидуалността и заложбите на всяко дете, да изгражда у него способности и умения, които да дадат израз на неговата индивидуалност.

След официалната част на ритуала за откриване на Двуезиковата школа, родителите ще могат да се докоснат до Монтесори метода на преподаване. Децата пък ще имат възможност да се занимават в специализираните кътове с Монтесори материали, като педагозите ще обърнат индивидуално внимание на всяко от тях. Предвидена е и групова дейност, каквато в Къщата на децата се организира няколко пъти седмично.

Докато малчуганите творят, учат и се забавляват, родителите ще могат да зададат своите въпроси към педагогическия екип на иновативната Къща на децата, да разгледат интериора и професионално подредената среда с Монтесори материали, както и да усетят приятната и спокойна атмосфера, създадена с любов, естетически усет и компетентност.

Желаещите да получат предварителна информация за условията в Двуезиковата школа, както и за принципите на Монтесори метода на преподаване, могат да се включат в Академията за родители, която ще се състои предходния ден, 9 ноември (събота), от 10 часа в Мол „Панорама“ (ул. “Иван Миндиликов“ 1). Мила Томова ще е единственият сертифициран Монтесори педагог, участващ във форума, и ще представи темата „Как да помогнем на детето да развие потенциала си?“ в 13,45 часа, но ще е на разположение за въпроси от самото начало на събитието. Лекцията е част от трите поредни курса за родители, с които чаровната плевенчанка предизвика огромен интерес през април 2019 г.