Кметът на община Долна Митрополия Поля Цоновска официално встъпи в правомощия за третия си мандат

Това се случи в присъствието на областния управител Мирослав Петров

В присъствието на областния управител Мирослав Петров кметът на община Долна Митрополия Поля Цоновска официално встъпи в третия си управленски мандат. На тържествена сесия днес клетва положиха кметът на общината Поля Цоновска, общинските съветници и кметовете на кметства в община Долна Митрополия.

В приветствието си към новоизбраните местни власти областният управител подчерта, че гласуваното от хората доверие трябва да се защитава отново и отново всеки следващ ден и с всяко взето решение. „Запомнете!”, обърна се кметът на община Долна Митрополия Поля Цоновска към колегите си кметове на кметства „Кметът е слуга на народа. Хората, които са работили вече с мен, знаят, че това е най-важното.” В обръщението си към общинските съветници кметът Цоновска призова: „Оставете личното и частното отвън. Тук е общественото. Надявам се и вярвам, че всички, които сме тук, ще оправдаем доверието на гражданите и няма да ги подведем. Бог да пази всички вас, вашите семейства, общината и България”, каза в първите минути от встъпване в новия си мандат кметът на община Долна Митрополия Поля Цоновска.

Председателството на първото заседание на новия общински съвет пое доайенът в новия състав на общинския съвет Кирил Фурнигов.