Областната администрация организира две безплатни културни събития за плевенчани

Събитията имат за цел да представят културното многообразие на Европа

Две безплатни културни събития за гражданите на Плевен организира областна администрация в рамките на инициативите по Комуникационната стратегия на Република България за ЕС. Събитията имат за цел да представят културното многообразие на Европа и се реализират в партньорства на областна администрация и Плевенска филхармония, ОХ "Гена Димитрова, ДКТ "Иван Радоев" и Северняшки ансамбъл "Иван Вълев".

На 11 ноември, понеделник, от 19.00часа, при вход свободен за публиката, в театъра ще се състои концерт на Плевенска филхармония и хор "Гена Димитрова". Диригент е Деян Павлов. В програмата са включени произведения на Офенбах, Супе, Калман, Лехар, Щраус и др. Ще бъдат изпълнени увертюри, арии и ансамбли от оперети. Солисти са Боряна Бешева, Дани Меса, Георги Гарнизов, Анелия Дечева, Валери Цолов и др.

В 19.00 часа на 12 ноември, вторник, отново в театъра, ще се състои концерт-спектакъл на Северняшкия ансамбъл. Събитието съвпада с отбелязването на 60-та годишнина от създаването на ансамбъла, носещ името на "Иван Вълев". Входът е свободен.

"Ние в Плевен сме облагодетелствани от наличието на толкова добри и авторитетни културни институти, което ни дава чудесна възможност да реализираме наистина съдържателни и интересни за плевенската публика събития в рамките на Комуникационната стратегия. Искам да благодаря на ръководителите на Плевенска филхармония, ОХ „Гена Димитрова, ДКТ „Иван Радоев” и Северняшки ансамбъл "Иван Вълев" за готовността, с която приеха идеята за осъществяването на тези инициативи и отново да акцентирам на таланта и високия професионализъм, които срещнахме в нашите партньори. Вярвам, че двете вечери, посветени на културното многообразие на Европа, ще заредят с положителна емоции хората”, каза областният управител Мирослав Петров.