Официалното откриване на Камерната сцена за културни прояви в "Кайлъка" ще е напролет

Предстои да се довършат някои второстепенни, но важни дейности по оформяне на цялата зона

"Доброволци за Кайлъка" вече мислят за официалното откриване на Камерната сцена за културни прояви. Това най-вероятно ще се случи през пролетта, информира един от основните инициатори Димчо Бондоков.

"Някой ще попита, защо чак тогава? Отговаряме - за да довършим някои второстепенни, но важни дейности по оформяне на цялата зона – насипване на определени места с пръст, затревяването им, засаждане на пролетни цветя в цветарниците пред и след моста и т.н. Изнасяне в контейнери на големите купове с клони и други отпадъци. Монтаж на стилизираната пеперуда зад сцената, монтаж на „горска библиотека“ с книги и други изненади. Оформяне на подходяща украса за откриването. И може би най-важното – силна и разнообразна културна програма за деня на откриването – известни плевенски изпълнители, песни, танци, детски театър, спортни изпълнения и т.н. Не на последно място осигуряване на качествено озвучаване. Целта е откриването да се превърне в своеобразен празник за малки и големи", споделя Димчо Бондоков.

Във фейсбук групата "Доброволци за Кайлъка" се очакват предложения за изяви в програмата за откриването, както и мероприятия, които да се реализират на сцената през цялата следваща година.