Филм за Патриарха на българската литература представиха в СУ "Иван Вазов" - Плевен

Учениците изгледаха филма "Българин да се наричам"

На 13 ноември зала "Европа" беше поле, от което струеше родолюбие. Всички ученици от пети и шести клас при СУ "Иван Вазов" посрещнаха режисьора Искрен Красимиров, който дойде в плевенското училище за пореден път, за да представи пред вазовци своя филм за Патриарха на българската литература.

Младият будител говори за делото на Христо Ботев и Иван Вазов и открои приноса им в историята ни. Учениците изгледаха филма "Българин да се наричам", благодарение на който се докоснаха от друг ъгъл до Вазовите герои Баба Илийца и Дядо Йоцо. Децата показаха завидни знания по история и литература и проявиха интерес по време на прожекцията.

Искрен Красимиров е режисьор и оператор, притежава докторска научна степен и е основател  на проекта "НЕзабравимата България". Създател е на поредица от филми, които представя на децата по всички кътчета на България, възпитавайки ги в родолюбие.

"На тръгване обеща следващият път тема на срещата да е Васил Левски! Очакваме го отново!", споделят от СУ "Иван Вазов".Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"