На благотворителен концерт в Славяново: Ученици събираха средства за лечението на млада майка

30-годишната Станимира Ницова води тежка битка с коварно заболяване

В салона на НЧ "Климент Братицки" - гр. Славяново, учениците от СУ "Христо Ботев" представиха благотворителния концерт - спектакъл "Ние сме различни, ние си приличаме". Целта на събитието бе набиране на средства за лечението на тридесетгодишната майка на малко дете - Станимира Ницова, която води тежка битка с коварно заболяване.

"Всички гости, които се отзоваха на апела ни за помощ и дариха средства, за нас бяха специални! Уважи ни и нововстъпилия кмет на града г-н Румен Моцев, служителите от кметство Славяново, читалищни дейци, много родители и приятели", споделят от училището.

"Залата бързо се изпълни с гости, които с интерес проследиха детското разбиране за приликите и различията между балканските народи. С много хумор, танци и спонтанен смях балканската душа на всеки един от нас приветства детските усилия да се твори добро. И когато децата запяха "Моя страна, моя България" всички гости на представлението спонтанно се изправиха на крака и аплодираха учениците... защото българи, гърци, турци, македонци, сърби, румънци и цигани носим в гърдите си балканския дух. Ние сме различни, ние си приличаме!", разказаха от СУ "Христо Ботев" - гр. Славяново. 

Днес предстои да бъде отворена дарителската кутия и всички събрани средства ще бъдат преведени за лечението на Станимира.