Представители на училищния вестник на СУ "Иван Вазов" гостуваха в bTV

"Щастливи сме, че имахме прекрасната възможност да се потопим в магията на телевизията", споделят учениците

Журналисти от екипа на "В@з Буки Веди" имаха удоволствието да посетят една от телевизиите с най-висок рейтинг в България – БТВ, информират от СУ "Иван Вазов" - Плевен на своя сайт. При гостуването на Антон Хекимян и екипа на "Тази сутрин" неотдавна в Плевен те интервюираха водещия. Сега си бяха поставили още по-висока цел – посещение на телевизията и среща с най-разпознаваемите лица на малкия екран.

С помощта на журналиста Емил Митев осъществиха амбицията си. Разходиха се в емблематичното студио на БТВ, което българите виждат всеки ден на екрана, получиха достъп до апаратната и нюзрума, където репортерите подготвят своите материали.

"Щастливи сме, че имахме прекрасната възможност да се потопим в магията на телевизията, да видим много неща, които не сме предполагали за истина, седейки пред малкия екран. Нямаше как да пропуснем да вземем интервю от познат журналист. Това беше Емил Митев, който ни посрещна топло, разведе ни из телевизията, а след това ни даде чудесни съвети за журналистическата професия", разказват дванайсетокласничките Анна Стайкова и Камелия Григорова.

"През втория ден от гостуването си станахме свидетели на заснемането на "Преди обед“ и живото му излъчване. За пореден път бяхме посрещнати изключително учтиво от екипа на предаването. Научихме много, насладихме се на приятна атмосфера, преживяхме забавни моменти по време на рекламите. След края на предаването разговаряхме с водещата – Десислава Стоянова. Щастливи сме, че създадохме ценни контакти и че за пореден път представихме нашия вестник в най-добрата светлина. Вече с гордост можем да кажем, че "В@з Буки Веди" лежи на масите в студиата на БТВ и най-вероятно в момента се чете", споделят още младжите журналисти от СУ "Иван Вазов" - Плевен.

Събеседванията с Емил Митев и Десислава Стоянова очаквайте в новия брой на вестника.