Националният турнир по шахмат за лица със зрителни увреждания се проведе в Плевен

В него взеха участие 6 отбора от София, Пловдив, Варна, Шумен, Монтана и Плевен

За  пореден път в х-л "Балкан" в град Плевен се проведе националният отборен турнир по шахмат за лица със зрителни увреждания. Турнирът се състоя на 15 и 16 ноември и се осъществи с финансовата подкрепа на Община Плевен. В него взеха участие 6 отбора от София, Пловдив, Варна, Шумен, Монтана и Плевен.

Битката за първото място, както и в предни години бе между отборите на "Изгрев" (Пловдив) и домакините от СКХЗУ. Двата тима се открояваха над останалите и в техните състави  бяха всички състезатели от националния отбор, който тази година стана шести в Европа. Отборите на "Изгрев"(Пловдив) и "СКХЗУ"(Плевен) победиха всичките си съперници, а срещата помежду им завърши наравно в третия кръг. Така двата отбора набраха по 9 точки, но по допълнителни показатели "СКХЗУ" (Плевен)  спечели първото място, а "Изгрев"(Пловдив) остана втори. На трето място с 6 точки е отбора на "Феникс" (Монтана).

Плевенчани играха в състав Александър Тодоров, Петко Пътев и Стоян Стоянов. В индивидуалното класиране на първа дъска първи е Расим Назим ("Изгрев"-Пловдив) следван от Александър Тодоров ("СКХУЗ"-Плевен) и Божидар Тодоров ("Феникс"-Монтана).

Индивидуален победител на втора дъска е Любомир Иванов ("Изгрев"-Пловдив), а на трета дъска Стоян Стоянов от "СКХЗУ"(Плевен).