Поход в памет на загиналите при пътнотранспортни произшествия организира ПГMET – Плевен

В инициативата на гимназията се включва и авторът на книгата "Останете живи" Георги Стоянов

От 26 октомври 2005 година ежегодно, през третата неделя на месец ноември се провежда Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. На този ден ние отдаваме нашата почит към загиналите при пътни инциденти и изказваме съболезнования на близките им. Европейското послание и мотото на тазгодишното възпоменание на Световния ден в памет на загиналите при пътнотранспортни произшествия е „Животът не е резервна част“.

На 20 ноември 2019 г., по повод Световния ден, учениците и учителите на Професионална гимназия по механоелектротехника – гр. Плевен ще се срещнат с автора на книгата "Останете живи" Георги Стоянов. След това от 14.30 ч. заедно с него ще проведат мълчаливо шествие под надслов „Спри! Да спасим живот!“ Маршрутът на шествието ще бъде от сградата на ПГМЕТ по ул. „Климент Охридски“, бул. „Кирил и Методий“ до бул. "Димитър Константинов". На пешеходната пътека на кръстовището до Съдебната палата шествието ще спре движението с триминутно мълчание върху пешеходните пътеки, на които ще бъдат поставени цветя в памет на загиналите.

"Приканваме гражданите на Плевен да се присъединят към нас, защото безопасността на движението е отговорност на всички ни и борбата за опазване на човешките животи по пътищата не е по силите на една организация или институция, а е мисия на всички нас", информират от училището.