Деян Топалски се завръща с мач на "Muay Thai Grand Prix Bulgaria"

Това ще е третото издание на най-голямата британска верига по кикбокс и муай тай на наша земя

Една от най-очакваните кикбокс битки на родна земя ще се случи съвсем скоро. Даниел Илиев ще получи дългоочакван реванш от плевенчанина Деян Топалски и то още тази година, съобщиха колегите от boec.bg. Двамата се биха на 8-ми октомври 2016 година в столичната зала „Универсиада“. Срещата от веригата Pro Fight приключи със съдийско решение в полза на по-опитния Топалски, но Илиев и голяма част от публиката тогава възразиха на това.

Двамата ще се качат отново на ринга на 20-ти декември и то отново в зала „Универсиада“. Битката им трябва да бъде главно събитие на "Muay Thai Grand Prix Bulgaria", което ще е третото издание на най-голямата британска верига по кикбокс и муай тай Muay Thai Grand Prix (MTGP) на наша земя. По-късно се очакват подробности от организаторите.

Освен че са сред най-популярните ни кикбоксьори, Даниел Илиев и Деян Топалски са известни и като футболни привържници, но на противоположни отбори. Илиев подкрепя Левски, а неговият Топалски – ЦСКА. Със сигурност се очаква този сблъсък да нажежи сериозно интереса не само сред феновете на кикбокса и бойните спортове.

11-кратният републикански шампион по кикбокс и ММА Деян Топалски е на 36 години. Зад гърба си има над 20 професионални срещи в стил К1 и по правилата на ММА. Тази година той е в серия от две поредни загуби.

Илиев е носител на Европейския пояс по киксбос за професионалисти на същата организация, в която ще се проведе и предстоящия мач –  KGP в категория до 82,500 кг, стил К1. 28-годишният боец е със статистика 18 победи и 2 загуби, като 50 процента от успехите му са след нокаут.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен