Голям брой медали за плевенските шотоканци на Спартак 14 на международен турнир

Над 200 отличия донесоха те в Плевен през тази състезателна година

В столичната зала "Христо Ботев" се състоя третото издание на Международния турнир "София Гранд При", който се провежда по инициатива на Българска федерация Шотокан карате-до и със съдействието на WSKF – България.

Официален гост на състезанието беше главния секретар на Министерството на младежта и спорта - г-н Асен Марков, който приветства участниците и им пожела успех на официалната церемония по откриването. Специален гост бе и народната ни певица от шопската фолклорна област – Илияна Найденова, която е и автор и водещ на предаването „Фолклорът”. Тя, заедно с малката си дъщеря – Божидара, накараха публиката да затаи дъх при изпълнението на две прекрасни автентични народни песни.

В турнира взеха участие състезатели от България, Сърбия и Македония. 314 състезатели се включиха в надпреварите в отделните дисциплини. Плевеският шотокан карате клуб Спартак 14 взе участие с 62 състезатели от 6 до 20-годишна възраст.

Купата за първо място в комплексното класиране по брой медали, дойде в Плевен. 26 златни, 26 сребърни и 34 бронзови медала завоюваха плевенските състезатели. Голяма част от тях се включиха в трите състезателни дисциплини – шотокан ката, шобу кумите и отборно.

Ето и имената на златните медалисти: Максимилиан Кошериков – 2 златни медала, Тихомир Тодоров – 2 златни медала, Максимилиан Рупчански – 2 златни медала, Александър Иванов, Валери Николов, Илия Мицев, Павел Йорданов, Теодора Иванова, Християн Спиридонов, Йонан Михайлов, Йоан Тонов, Виктор Павлов, София Стоянова, Петър Станчев, Мирослав Килиджийски, Стефани Иванова, Анатолий Стефанов, Фабиани Емилов, Мариян Тодоров, Венелин Ангелов, Илхан Василев, Йоанна Куманова. Златен медал спечелиха и момчетата при юноши старша в състав Илхан Василев, Васил Брайков и Габриел Рупчански.

"Това последно за сезона състезание и постиженията на състезателите ни, са показател за нивото ни през цялата година", разказа Милена Кирниколова, старши треньор на клуба. "Всяка изява на състезателите ни се увенчаваше с успех, както на национално, така и на международно ниво. Над 200 отличия донесоха те в Плевен през тази състезателна година – едва ли друг спорт може да се похвали с такива успехи! 84 състезатели изяви клуба ни на различно ниво състезания. Европейски и световни титли донесоха в Плевен спортистите ни. Ръководството на клуба е напълно удовлетворено от развитието на подрастващите в нашия клуб и тази линия вярвам ще се съхрани и занапред. Благодарим на плевенските, регионалните и националните медии за безупречното отразяване на нашите постижения – без тази гласност обществото нямаше да чуе за успехите ни”, допълва тя.