Четирима застават пред съда в Плевен за отвличане и побой

Заради тежката телесна повреда - месеци по-късно отвлеченото лице починало

На 25.11.2019 година, е насрочено за разглеждане, от състав на Плевенски окръжен съд, разпоредително заседание по дело, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура град Плевен, против Е.А.В., Т.Н.Н., Г.Н.И. и Е.З.С. обвинени в това, че на 11.10.2017 г. в землището на с.О., общ.Л., обл.Плевен, отвлекли Д.В.Д., като от деянието за Д. са настъпили значителни вредни последици – животозастрашаващо увреждане на здравословното състояние: черепно-мозъчна травма и гръдна травма, като към отвлеченото лице е проявена особена жестокост чрез неколкократно нанасяне на интензивен побой над него от всички обвиняеми на територията на различни населени места, като пострадалият е бил изоставен в безпомощно състояние през нощта на 11 срещу 12.10.2017г. на улица и деянието е извършено от повече от две лица – престъпление по чл.142, ал.3, т.2 и т.3, във вр. с ал.2, т.2, във вр. с ал.1 от НК, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от десет до двадесет години или доживотен затвор, както и конфискация на част или цялото имущество на виновния.

Също така, на 16.08.2018 г. в с.О., Плевенска обл., при условията на независимо съпричинителство, причинили по непредпазливост смъртта на Д.В.Д., настъпила вследствие на умишлено нанесената му от четиримата обвиняеми на 11.10.2017г. тежка телесна повреда – престъпление по чл.124, ал.1, във вр. с чл.128, ал.2, предл.последно, във вр. с ал.1 от НК, наказуемо с лишаване от свобода от 3 до 12 години.

Предходните две разпоредителни заседания не са се провели, поради отсъствието на защитника на един от подсъдимите, който не е могъл да се яви в Окръжен съд Плевен и е станал причина за отлагане на делото.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"