Плевенчанин спечели безапелационно шахматен турнир във Велико Търново

В него взеха участие 79 състезатели до 12 години от 13 клуба от България и Румъния

На 23 ноември в град Велико Търново се проведе турнирът за "Купата на МОЛ Велико Търново". Турнирът е традиционен и се провежда за пети път. В него взеха участие 79 състезатели до 12 години от 13 клуба от България и Румъния. Те играха общ турнир в 6 кръга по "Швейцарска Система", като след това се правеха класирания в отделните възрастови групи.

Големият брой участници изискваше от претендентите за първото място в генералното класиране да не допускат грешки по време на турнира. Това бе по силите само на Александър Георгиев от "Спартак Плевен XXI", който с 6 точки от 6 възможни, еднолично и безапелационно спечели първото място и "Купата на МОЛ-Велико Търново".

Победата му не е изненада за специалистите, тъй като това е  трети негов успех в рамките на само три седмици, след като в началото на месеца спечели турнира "Шах в училище" в град Плевен, а седмица по-късно взе медал и от турнира "Битката за Троян".

Отлично се представи и неговият съотборник Теодор Русев. Той постигна 3 точки, което му отреди осмо място в групата до 8 години.