ОДМВР – Плевен създава организация за издаване на български лични документи

Готовите документи се получават в звеното БДС, където е подадено заявлението

"Уважаеми граждани, през 2020 година изтича валидността на голям брой български лични документи. За удобство на потребителите на административни услуги на МВР и за постигне по-равномерно натоварване на звената „Български документи за самоличност“ /БДС/, както и за предотвратяване образуването на големи опашки, в ОДМВР-Плевен е създадена организация за предсрочната подмяна на документите за самоличност", съобщават оттам.

Всички лица с постоянен адрес на територията, обслужвана от ОДМВР - Плевен, имат възможност да подават заявления за издаване на български лични документи с обикновена услуга във всяко Районно управление на територията на ОДМВР - Плевен, както и в ОДМВР - Плевен /град Плевен, улица „Сан Стефано“ №3/. В рамките на работното време гражданите могат да направят избор за предпочитано от тях звено БДС, различно от това по постоянния им адрес.

Готовите документи се получават в звеното БДС, където е подадено заявлението.

Тези, които притежават валиден електронен подпис, могат да ползват и услугата издаване на лична карта и/или паспорт чрез електронните административни услуги.