Поредна среща по проекта "Иновации в действие" беше проведена в СУ "Иван Вазов"

Проведе среща между учители от СУ "Иван Вазов" и представители на ОУ "Д-р Петър Берон"

Поредна среща по проекта "Иновации в действие" беше проведена в СУ "Иван Вазов". Гостите от ОУ "Д-р Петър Берон" бяха запознати с цялостната дейност на колегите си по повод иновации в образованието. Научиха подробно за всяка тяхна среща, за идеите и опита, които са получили, участвайки в проекта.

"Главната цел на срещата беше нашите учители да споделят как се справят с програмата mozaBook. Представиха предимствата на работата с компютри в класната стая. Как технологията може да улесни многократно учителската професия, а в същото време да заинтригува децата достатъчно, че да научават по-лесно. Споделиха трудностите си в началото, защото всичко ново в живота е предизвикателство, но има ли желание, човек намира и начин. Всеки от нашите учители показа индивидуалния си опит по подготовка на уроците в програмата. Всеки урок се подготвя предварително според преценката на учителя", информират от СУ "Иван Вазив".

"Показаха нагледно и удобствата, които се предлагат в дигиталната платформа – възможност да се пише директно върху дъската, вграденият браузър, който позволява изтеглянето на ресурси директно от мрежата, игрите, които допълват урочните упражнения, и най-вече интересното оформление, което задържа вниманието на децата", допълват от СУ "Иван Вазив".

Срещата протече приятно, с много интерес от страна на гостите и обменени полезни идеи.