Екип на СУ "Димчо Дебелянов" - Белене посети Италия по проект Еразъм+

Успешно приключи и третата работна среща, която бе под надслов "Да усетим Природата чрез сетивата си‘’

Успешно приключи и третата работна среща по проект Еразъм + "Да усетим Природата чрез сетивата си‘’. Тя се проведе от 24 – 30 ноември в Афрагола, Италия и в нея участваха трима учители и петима ученици от СУ "Димчо Дебелянов" - Белене, заедно с учeници и учители от Франция, Румъния и Португалия.

Ето какво разказаха от беленското училище за престоя си в Италия:

"Бяхме впечатлени от изключителното гостоприемство и добрата организация, които нашите домакини показаха. Участвахме в две работни ателиета. В първото бяхме разделени на международни екипи, които трябваше да представим чрез презентация Италия през едно от сетивата.

Второто ателие беше вдъхновено от идващите коледни и новогодишни празници, в което нашите домакини ни запознаха с традиционната наполитанска украса. В него за задача ни беше поставена да направим скулптури на Дева Мария, Йосиф и Исус Христос. Последната вечер всяка делегация представи свой народен танц и приготви специфични национални ястия.

По време на нашият предстой успяхме да се насладим на прекрасният град Соренто, да опитаме от прочутото Лимончело, да се възхитим на Салерно с неповторимите светлини и Тиренско море.

Неапол остава едно незабравимо приключение през линията на времето от гръцката митология, през Античността до наши дни, в търсене на знание и силни усещания.  Гьоте наистина е бил прав за думите си: "Виж Неапол и умри". Уличките, сградите, гледката, всеки един детайл от този огромен град остава неповторим в нашето съзнание.

Дворецът "Касерта" ни остави без дъх със своята величествена архитектура и уникален парк.

Приключи една седмица, изпълнена с усмивки, нови приятелства, нови знания, нови усещания. За нас участието в Работни срещи по проект Еразъм+ e  възможност да посетиш чужда страна, да представляваш своето училище на международно ниво, да се запознаеш с  млади амбициозни хора, които да променят  към добро твоя мироглед  и да научаваш нови неща всеки ден."