Футболен талант от Плевен остави отлични впечатления в Италия

Петър Господинов изкара втори период в италианския елитен С.П.А.Л.

Бранителят на Спартак 1919 - Петър Господинов, изкара втори период в италианския елитен С.П.А.Л. Роденият през 2005 г. защитник, се представи силно в тренировъчните занимания през седмицата и успя да покаже значително израстване от предната му визита в същия клуб.

Агресията, характерът и като цяло присъствието са ключовите компоненти, които впечатляват най-много италианските скаути, както и спокойствието му, когато работи с топката, информират от Спартак 1919.

Главният скаут на академията - Джакомо Лаурино се срещна в петък с директора на школата - Радостин Александров. Уговорката между двата клуба е Петър да продължи посещенията си в С.П.А.Л. - като следващото му гостуване ще е през 2020г., когато бранителят ще участва на турнир с италианците.

"Петър показва огромно израстване в последните месеци. Това констатираха и колегите в Италия, които за първи път го видяха през септември. Значително е повишил разбирането си за играта, позиционирането и вземането на решения, но има още много компоненти, които трябва да се развиват. Радостно е, че оставя такива впечатления с изявите си и каквото зависи от нас като клуб, ще съдействаме, за да може Петър да се подготви за тази възможност. В разговорите си с Джакомо, постигнахме съгласие за много неща и съм уверен, че можем успешно да си сътрудничим занапред, за да има повече подобни възможности.", коментира Радостин Александров